Praktiske forhold

Transport til øen

Du kommer til Christiansø ved at sejle med Christiansøfartens passagerfærge Ertholm fra Gudhjem. Sejlturen tager cirka 1 time. I sommerhalvåret er der op til 3 afgange dagligt. M/S Ertholm kan medtage op til 294 passagerer, men passagerantallet er afhængigt af størrelsen på dagens besætning. Vi tilråder, at du booker billet på forhånd, hvis du vil sikre dig, at der er plads på den ønskede afgang. Christiansøfarten har lempelige afbestillingsregler.

Sejlplaner og bookingmulighed finder du på Christiansøfartens hjemmeside. Om vinteren sejler postbåden Peter én afgang på alle hverdage. Hvis du har brug for information om transport til og på Bornholm, er der hjælp at hente hos Christiansø Administration og hos Destination Bornholm.

Ankomst og afrejse

Selvbetjening ved indtjekning

Når du ankommer til Christiansø, er du velkommen til at gå direkte til teltpladsen, hvis du har forudbetalt opholdet. Teltpladsen har ikke en bemandet modtagelse. Du finder selv din plads.

Hvis du ikke har booket på forhånd, skal du henvende dig hos forpagteren af teltpladsen, når du ankommer til Christiansø. Forpagteren kontaktes på telefon +45 5363 2418.

 

 

Teltpladsen ligger på den modsatte side af øen i forhold til havnen. Den ligger længst mod øst overfor skolen. På vej ind over øen passerer du Kongens Have. Indgangen til Kongens Have er den hvide havelåge i muren.

 

Bagagetransport

Hvis du har tung bagage, er du velkommen til at låne en af teltpladsens trillebører. De står parkeret ved muren i den nordlige ende af Grønningen (som er græsplænen foran Købmandsbutikken). Teltpladsens trillebører er synligt mærkede med et telt. Undlad at tage en tilfældig trillebør på havnen. Brug de trillebører, som tilhører teltpladsen.

Hvis du skal trille en bør ned til teltpladsen, så anbefaler vi, at du kører ”nord om”. Det betyder, at du skal følge vejen mod nord fra kroen og videre rundt med uret, indtil du har passeret skolen. Det er en omvej, men det er den eneste vej, som er uden trapper. Når du har flyttet din bagage til teltpladsen, bedes du køre trillebøren tilbage til holdepladsen ved muren i Grønningen.

Pladsnumre

Info følger

 

Plads nr. 14

Brandbælte

Det er et lovkrav, at der er et brandbælte mellem teltene på 3 meter. De sorte træbjælker ved muren markerer brandbæltet på Hertugindens Bastion. Bjælkerne kan også bruges som siddeplint, trædeplint for at kigge over fæstningsmuren, afsætningsplads osv. I Kongens Have gælder afstandskravet også, men det er ikke markeret med bjælker.

Teltstørrelser

Der er som udgangspunkt plads til telte med bredde op til 3 meter og længde op til 3,5 meter. 

Teltpladsens begrænsede størrelse betyder, at teltene skal overholde grænserne for maksimum bredde og længde. Vi kan ikke garantere, at der er plads til større telte. Dette gælder særligt i de meget efterspurgte uger i højsæsonen. 

 

Hvis dit telt er en tipi med en diameter på 4,2 meter, så skal du lave en særskilt aftale om at leje 2 pladser. Telte af den størrelse, kan ikke være på 1 plads. 

Kontakt med lejrchefen

Info følger.

Uopsættelige henvendelser rettes til Christiansø Administration.

Særlige ønsker

Hvis du har særlige ønsker til leje af grej, reservation af en hel teltplads, længerevarende ophold, vintercamping eller andet, så kontakt forpagteren. Vi imødekommer gerne realistiske og rentable ønsker. Kontakt os på teltplads@christiansoe.dk 

Nødstilfælde

Hvis du har akut brug for hjælp, så følg anvisningerne fra Christiansø Administration. Vi anbefaler, at du opretter alarmnummeret 5646 2014, som en kontakt på din telefon.